x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şefi de la “Floreasca”, anchetaţi de DNA

Şefi de la “Floreasca”, anchetaţi de DNA

de Monica Cosac    |    30 Noi 2016   •   12:30
Şefi de la “Floreasca”, anchetaţi de DNA
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă “Floreasca”, Radu Macovei, şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul spitalului, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, în dosarul privind neregulile de la Secţia de mari arşi a unităţii medicale. Alte patru persoane au fost puse sub învinuire în acelaşi dosar.

 

Medicii Radu Macovei şi Ioan Lascăr au fost chemaţi, ieri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi au fost puşi sub învinuire în dosarul deschis după ce s-a constatat că deşi inaugurată, Secţia de Arşi a Spitalului Floreasca era nefuncţională.

Radu Macovei este acuzat de opt fapte de abuz în serviciu, în timp ce profesorul Ioan Lascăr este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu.

În aceeaşi cauză, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte patru persoane, precum şi faţă de o firmă. Este vorba de doi foşti şefi ai biroului de achiziţii al unităţii sanitare, Magdalena-Marina Gontariu şi Marian Mihăilă, care sunt acuzaţi de două, respectiv şase fapte de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, Aurel Cătălin Galea, administrator al SC Gemedica SRL este acuzat de opt fapte de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, precum şi de spălarea banilor, iar Andreea Maria Baytar (fostă Bouroşu), împuternicită să facă tranzacţii în numele firmei Gemedica, este acuzată de spălarea banilor.

Acuzaţiile procurorii anticorupţie vizează achiziţionarea de echipamente medicale supraevaluate în valoare de 18.643.437 lei, prejudiciul adus spitalului fiind evaluat la peste şase milioane de lei. Printre echipamentele cumpărate de spital la preţuri mult mai mari se află şi barocamera în valoare de peste 4 milioane de lei, cu care ar fi trebuit trataţi şi tinerii răniţi în incendiul de la Colectiv, dar care nu a funcţionat niciodată.

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea, la finalul lunii octombrie, că barocamera de la Spitalul Floreasca nu va putea fi folosită pentru tratarea arsurilor grave. Voiculescu preciza că aceasta este mai potrivită pentru tonifierea organismului, pentru tratamente antiaging, cel mult pentru tratarea arsurilor uşoare.

×