x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader despre o ancheta administrativă la Curtea de Apel Ploieşti

Toader despre o ancheta administrativă la Curtea de Apel Ploieşti

30 Mar 2018   •   10:40
Toader despre o ancheta administrativă la Curtea de Apel Ploieşti

Ministrul Tudorel Toader a informat vineri că Ministerul Justiţiei nu cerut nicio anchetă administrativă la Curtea de Apel Ploieşti referitoare la întârzierea transmiterii unor documente solicitate de Curtea Supremă din Serbia pentru clarificări suplimentare în cazul fostului deputat Sebastian Ghiţă.

 

"Ministerul Justiţiei nu a solicitat nicio anchetă administrativă la Curtea de Apel Ploieşti referitoare la faptul că au fost necesare două săptămâni pentru ca originalele documentelor de extrădare să ajungă la Bucureşti! Dacă o astfel de anchetă se desfăşoară, poate fi la iniţiativa lăudabilă a conducerii instanţei", a scris Toader, pe Facebook.

Pe 28 martie, Biroul de relaţii publice al Curţii de Apel Ploieşti preciza, într-un punct de vedere, că la această instanţă este în desfăşurare o cercetare administrativă în legătură cu transmiterea către Ministerul Justiţiei a documentelor suplimentare solicitate de autorităţile din Serbia pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.

Sursa citată arăta că instanţa a fost sesizată de Ministerul Justiţiei pe 27 februarie în vederea furnizării de informaţii suplimentare solicitate de autorităţile sârbe. Pe 2 martie, Tribunalul Prahova a comunicat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile solicitate.

"Urmare acestei sesizări, la data de 05.03.2018 judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a formulat răspuns, care a fost înaintat Ministerului de Justiţie, prin fax, la aceeaşi dată. În continuare, la data de 07.03.2018, Ministerul Justiţiei, prin fax, a solicitat relaţii suplimentare. Adresa de răspuns a fost întocmită de judecătorul delegat de la Biroul Executări Penale din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi la aceeaşi dată (...) a fost transmisă prin fax către Ministerul Justiţiei", se menţiona în punctul de vedere al Curţii de Apel Ploieşti.

Conform aceleiaşi surse, aceeaşi adresă de răspuns a fost transmisă Ministerului Justiţiei şi în original, la data de 21 martie. "Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către Ministrul Justiţiei, la data de 21.03.2018, formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta", informa Curtea de Apel Ploieşti.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a acuzat miercuri o întârziere în transmiterea unora dintre documentele solicitate de la Curtea de Apel Ploieşti. AGERPRES

 

×