x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toma Petcu: Modificarea legilor justiţiei este necesară

Toma Petcu: Modificarea legilor justiţiei este necesară

02 Noi 2017   •   18:32
Toma Petcu: Modificarea legilor justiţiei este necesară

Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, Toma Petcu, ministru al Energiei, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că modificarea legilor justiţiei este necesară şi este convins că pentru prima dată se va pune ordine în acest sistem. 

"Nefiind un practicant de drept sau jurist, vreau să vă spun că modificarea legilor justiţiei este necesară, ne-am asumat acest lucru, a fost un lucru asumat atât de Călin Popescu Tăriceanu cât şi de coaliţia PSD-ALDE şi cred că dezbaterea lor în Parlament este foarte benefică. Domnul Tudorel Toader şi-a adus contribuţia dumnealui la draftul de lege, de modificări, sunt convins că în Parlament unde dezbaterile pot să aibă cea mai mare dinamică şi reprezentativitate vom reuşi pentru prima dată, după foarte mult timp, ca România să aibă cel mai bun pachet de legi ale justiţiei care sunt necesare pentru a pune ordine într-un sistem...Eu am vorbit cu domnul Toader despre aceste legi şi, la cât de bine îl cunosc, vreau să spun că este un tip foarte analitic şi care studiază foarte bine tot ceea ce decide, cred că pachetul propus de dumnealui este foarte bun", a declarat Toma Petcu. 

El a adăugat că prin dezbaterile din Parlament este posibil să mai fie "o serie de modificări, de argumente pro şi contra", însă este convins că "prin decizie politică va rezulta cel mai bun pachet legislativ". 

"Este foarte important pentru noi să se întâmple acest lucru. Bineînţeles, urmează să fie dezbătute în Parlament şi Legea pensiilor, o lege foarte importantă şi sunt convins că în această sesiune parlamentară vom reuşi să aprobăm o lege foarte bună pe domeniul muncii. Sunt câteva proiecte importante, proiecte de viitor, de perspectivă care vor da posibilitatea aşezării a două sisteme importante, cea legată de muncă şi de pensionare şi cea legată de justiţie, să avem o predictibilitate în următoarea perioadă pentru că am avut ocazia să văd în această perioadă foarte multe excepţii plecând de la legile speciale şi sectoriale pe domenii de activitate care cred că nu sunt sănătoase", a adăugat Toma Petcu. 

Ministrul Energiei a mai spus că "un progres este înregistrat şi în ceea ce priveşte proiectul de buget" pentru că "pentru prima dată după mulţi ani de zile vom reuşi să aprobăm legea bugetului în luna decembrie şi va fi un buget pozitiv care pe lângă creşterile care sunt stabilite, atât ale salariului minim cât şi modificarea pensiilor, sunt sume importante şi pentru dezvoltare şi investiţii".

AGERPRES

×