x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie “Upercut” pentru UPA din Iasi!

“Upercut” pentru UPA din Iasi!

de Cristinel C. Popa    |    09 Iun 2016   •   18:00
“Upercut” pentru UPA din Iasi!

Descinderi in forta la Universitatea “Petre Andrei” din capitala Moldovei! Mai multi jandarmi (mascati) au descins din cinci masini la institutia de invatamant superior private din Iasi.. Procurorii anticoruptie au anuntat ca au avut loc mai multe perchezitii.

In aceasta dupa-amiaza, rectorul universitatii, Sorin Bocancea, fratele acestuia, Cristian Bocancea, politologul Mark Bucuci si casiera universitatii au fost scosi de jandarmi si dusi la sediul DNA pentru audieri.

Problemele la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi au inceput pe 7 iunie, cand prodecanul Facultatii de Drept a fost retinut de procurorii DNA. Dan Florin Druga era acuzat ca ar fi primit mita, alaturi de acesta a mai fost retinut un alt barbat, Dan Melinte, fiind acuzat de complicitate la luare de mita..

Conform celor spuse de procurori, Dan Florin Druga a primit de la un student 19.000 de lei, suma din care 3.500 lei i-ar fi dat lui Dan Melinte, cei doi fiind prinsi în flagrant de procurori.

Banii erau pentru inmatricularea studentului Emil Mihai direct in anul al III-lea. Cei din conducerea universitatii s-au aparat si au spus ca, in realitate, acesti bani ar fi fost restante la taxele scolare, Florin Druga sustinand ca a luat el banii pentru ca era casieria inchisa.

Procurorii DNA au anuntat astazi ca s-u extins cercetarile in cadrul acestui dosar, din acest motiv si descinderile de azi, cand s-au facut cinci perchizitii, toate la Facultatea de Drept a universitatii. Toti cei patru retinuti au fost condusi la sediul DNA Iasi pentru audieri, unde au sosit si avocatii. Audierile se desfasoara si la aceasta ora.  

×