x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident GRAV pe Dunăre. Un caiac cu patru copii, spulberat de o șalupă. Unul din copii a ajuns la spital

Accident GRAV pe Dunăre. Un caiac cu patru copii, spulberat de o șalupă. Unul din copii a ajuns la spital

14 Iul 2021   •   08:37
Accident GRAV pe Dunăre. Un caiac cu patru copii, spulberat de o șalupă. Unul din copii a ajuns la spital

Un caiac cu patru sportivi a fost spulberat de o șalupă care conducea cu viteză, în zona Orșova. Una dintre persoane a fost rănită. În imagini se vede cum șalupa condusă de un bărbat a secționat caiacul cu copiii care se antrenau pe Dunăre. Din fericire, minorii au fost salvați la timp, potrivit Antena 3.

Unul din copii, în vârstă de 15 ani, a fost transportat la spital cu dureri în zona spatelui şi umărului drept.

Momentul a fost surprins de nişte turişti aflați într-o altă barcă de agrement care au sărit imediat să îi scoată pe cei patru copii din apă.

Se pare că cel care conducea barca nu a văzut caiacul și a trecut peste el. Caiacul a fost rupt. Sportivii au fost salvați de alți turiști care se plimbau cu barca.

Conducătorul șalupei le-a declarat polițiștilor că a văzut caiacul în ultima clipă și nu a mai avut suficient timp să-l evite, conform Digi 24.

Ilie Banduc, antrenorul copiilor, a declarat la Antena 3 că toţi cei patru sportivi se află în afara oricărui pericol acum, dar situaţia este foarte gravă pentru că în zona Orşova astfel de ambarcațiuni circulă cu viteze foarte mari şi se pot produce tragedii chiar dacă programele de antrenamente sunt predate în fiecare dimineață.

„Am văzut că vine barca foarte tare. Aici pe Orşova este o mare problemă cu aceste ambarcațiuni pentru că nu știm ce să mai facem. Am semnalizat, am strigat nu a văzut copiii așa cum susține șoferul și i-a lovit în plin.

Din fericire, niciun copil nu a pățit nimic grav. Unul din ei are doar o lovitură la spate și la umărul drept. Ambarcațiunea a fost distrusă.

De ani de zile ne confruntăm cu această problemă gravă. Am dat antrenamentele de la 5:30 ca să putem să lucrăm până la 8:30-9:00, dar nu se poate. Au viteze mai să facă mai multe curse că totul se reduce la bani”, a spus la Ilie Banduc, antrenorul copiilor.

„Polițiștii Postului Transporturi Navale Orșova, în colaborare cu Căpitănia Orșova, au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment. Citeşte întreaga ştire: Imagini șocante! O șalupă lovește în plin un caiac cu patru sportivi care se antrenau pe Dunăre” - IPJ Mehedinți

Poliţiştii de la transporturi navale Orșova în colaborare cu căpitănia au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

 

×
Subiecte în articol: accident dunare