x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța: Aproape patru tone de tutun, ascunse într-un camion 

Constanța: Aproape patru tone de tutun, ascunse într-un camion 

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   10:15
Constanța: Aproape patru tone de tutun, ascunse într-un camion 

Polițiștii de frontieră din Constanța au descoperit aproape patru tone de tutun ascunse într-un camion, în spatele unor cutii cu ardei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat joi, pe drumul E 675, care face legătura între localitatea Negru-Vodă și Constanța, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile.

Aceștia au oprit pentru control un autocamion condus de un cetățean român de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ardei capia, pentru o firmă din județul Călărași.

În urma verificărilor, printre încărcătura specificată în documente, au fost descoperiţi mai mulți baloți cu frunze uscate de tutun, ambalați în saci negri de plastic. S-a procedat la inventarierea bunurilor şi s-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta, pe lângă niște cutii cu ardei capia, și 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun. Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și de complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tutun camion