x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Autobuz cu 50 de elevi, implicat într-un accident în județul Galați

Autobuz cu 50 de elevi, implicat într-un accident în județul Galați

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   10:16
Autobuz cu 50 de elevi, implicat într-un accident în județul Galați
Sursa foto: Arhiva Jurnalul

Un autobuz care transporta aproximativ 50 de elevi a fost implicat într-un accident în județul Galați. Deși a fost un impact violent, nicio persoană nu a fost rănită. Copiii au fost transportați la școală cu alt autobuz.

Potrivit IPJ Galați, miercuri „în jurul orei 06:20, pe strada Vasile Lupu, din comuna Matca, județul Galați, a avut loc un eveniment rutier soldat cu avarierea a două autovehicule”.

Din verificările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că „un bărbat de 50 de ani, din comuna Matca, a condus un autoturism pe strada Petre Ispirescu, iar la intersecția cu strada Vasile Lupu a pătruns fără a respecta semnificația indicatorului Stop, intrând în coliziune cu un autobuz destinat transportului de elevi, condus de un bărbat de aceeași vârstă, domiciliat tot în comuna Matca”.

În urma impactului, cele două autovehicule au fost avariate. Nicio persoană nu a fost rănită. În autobuzul școlar, care efectua transport din comuna Matca către municipiul Tecuci, se aflau aproximativ 50 de elevi. Aceștia au fost preluați de un alt autobuz și transportați în siguranță la școală.

Ambii șoferii dețin permise de conducere valabile, iar testările alcoolscop au arătat rezultate negative, au mai anunțat polițiștii gălățeni.

Șoferul autoturismului a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.485 de lei pentru „neacordare de prioritate”. De asemenea, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, fiindu-i reținut permisul de conducere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident elevi galaţi transport scoala