x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacău: Adolescentă agresată sexual de tatăl vitreg, preluată de DGASPC

Bacău: Adolescentă agresată sexual de tatăl vitreg, preluată de DGASPC

11 Aug 2016   •   22:30
Bacău: Adolescentă agresată sexual de tatăl vitreg, preluată de DGASPC

O adolescentă de 15 ani agresată sexual de tatăl vitreg, din comuna băcăuană Tamaşi, caz aflat în cercetarea poliţiei, a fost preluată joi împreună cu trei fraţi ai ei, tot minori, de lucrătorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marian Vătămănescu.

Potrivit acestuia, cei patru minori sunt găzduiţi la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Bacău, unde minora agresată va beneficia de servicii de sprijin şi consiliere psihologică.

"Specialiştii DGASPC Bacău împreună cu poliţia şi autorităţile locale au trecut la efectuarea demersurilor necesare în vederea identificării mamei şi a altor rude care şi-ar putea asuma responsabilitatea creşterii şi îngrijirii copiilor, pentru a preveni instituţionalizarea acestora. Vom întocmi documentaţia necesară şi pentru prezentarea cazului copiilor Tribunalului Bacău cu propunere de instituire a unei măsuri de protecţie specială ori pentru reintegrarea familială a acestora, după caz" , a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Miercuri seara, lucrătorii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci - IPJ Bacău au informat Serviciul management de caz din cadrul DGASPC Bacău că o minoră în vârstă de 15 ani, din comuna Tamaşi, judeţul Bacau, a fost agresată sexual de tatăl vitreg.

×