x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bază de tratament la Vizantea-Livezi, jud. Vrancea

Bază de tratament la Vizantea-Livezi, jud. Vrancea

09 Aug 2020   •   15:30
Bază de tratament la Vizantea-Livezi, jud. Vrancea

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat duminică, în comuna Vizantea-Livezi (jud. Vrancea), ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească.

Proiectul, în valoare de 37.516.152,49 lei, va fi realizat prin subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Conform proiectului, baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de: o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement, cât și pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement și tratament, vestiare, toalete etc.

Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament și aproximativ 60 de locuri de cazare.

Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, dintre care 24 de luni sunt pentru execuție și 2 luni - pentru proiectare.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru a fi autorizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, astfel încât pacienții să poată beneficia de proceduri și în baza unor bilete de tratament.

În proiect sunt incluse sume și pentru aducerea izvoarelor la locația bazei de tratament, pentru că izvoarele sunt deja amenajate de către administrația publică locală.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bază de tratament vrancea