x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brăila: O elevă de la Colegiul Murgoci a căzut de la etajul 3 al unităţii şcolare

Brăila: O elevă de la Colegiul Murgoci a căzut de la etajul 3 al unităţii şcolare

07 Mar 2016   •   12:07
Brăila: O elevă de la Colegiul Murgoci a căzut de la etajul 3 al unităţii şcolare

O elevă de la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" din Brăila a căzut, luni, de la fereastra clasei, aflată la etajul al treilea, ea fiind transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean, iar ISJ şi Poliţia Judeţeană au început anchete în urma incidentului.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, fata, elevă în clasa a IX-a, a căzut de la etajul al treilea, de la o înălţime de circa 6-7 metri. Ea ar fi trebuit să fie la ora de fizică, oră care se desfăşura în laborator, însă din motive necunoscute a rămas în  clasă. De asemenea, ea a lipsit de la prima oră, de informatică, la ambele cursuri având absenţă.

Conform sursei citate, eleva era în clasă cu o colegă calificată la olimpiada naţională de limba latină, căreia profesorii, conform regulilor interne ale Colegiului Naţional "Gheorghe M. Murgoci", i-au permis să rămână în clasă pentru a se pregăti în vederea susţinerii concursului.

La un moment dat, eleva s-a aşezat pe pervaz, iar colega i-ar fi atras atenţia că poate cădea, însă aceasta i-ar fi răspuns că obişnuia şi în gimnaziu să stea la fereastră. La un moment dat, fata a căzut de la etaj.

Imediat, au fost anunţate Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Jandarmeria. O ambulanţă a preluat-o rapid pe fată şi a transportat-o la Spitalul Judeţean din Brăila.

Potrivit asistentei medicale din cadrul Colegiului, fata era conştientă când a fost preluată de ambulanţă. Din primele informaţii reiese că eleva a suferit mai multe traumatisme cranio-faciale şi o ruptură de piramidă nazală, dar şi un traumatism la coloana vertebrală.

"Am cerut directorului Colegiului să întocmească un raport şi de acolo vom avea şi date suplimentare", a declarat, pentru News.ro, şeful ISJ Brăila, Cătălin Canciu. 

Deocamdată, nu se ştie dacă fata a căzut de la etaj în urma unui accident sau s-a aruncat intenţionat.

Pe primul semestru şcolar, ea a avut media 8.33 şi numeroase absenţe, motiv pentru care a avut nota scăzută la purtare.

Poliţiştii care au ajuns la colegiu iau declaraţii de profesori şi elevi pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Sursa: News.ro

×
Subiecte în articol: fata cazuta de la geamul scolii