x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cal în agonie, salvat de polițiștii gorjeni

Cal în agonie, salvat de polițiștii gorjeni

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2024   •   12:20
Cal în agonie, salvat de polițiștii gorjeni

Viața unui cal care zăcea, în agonie, pe o stradă din Târgu-Jiu, a fost salvată de polițiști. Căruțașul a făcut accident și a lăsat calul în stradă.

Polițiștii din Târgu-Jiu au observat pe strada Narciselor un cal legat la căruță, răsturnat pe drum, în stare de agonie.

Polițiștii Bordea Cristian și Gorjanu Narcis, în ajutorul cărora au venit și doi agenți de pază și protecție, care treceau prin zonă, au tăiat imediat căpăstrul calului și legăturile care-l țineau prins la pământ, de căruță și l-au eliberat.

Deși epuizat, calul și-a revenit în scurt timp.

Totodată, polițiștii și paznicii au eliberat drumul, trăgând căruța și fânul pe trotuar.

Polițiștii au identificat căruțașul căruia îi aparținea calul și au constatat că a fost implicat într-un accident fără victime.

Nu s-a impus emiterea unui ordin de plasare în adăpost a calului, spune IPJ Gorj, acesta nemaifiind într-o stare de pericol.

Biroul pentru Protecţia Animalelor aminteşte că deţinătorii de animale sunt obligaţi să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă în cantităţi suficiente, precum şi posibilitatea de mişcare. Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se amendează de la 3.000 la 12.000 de lei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cal agonie salvat gorj