x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cazul copilului peste care a căzut un dulap la o grădiniţă din Constanța, în atenţia unei comisii de cercetare a ISJ

Cazul copilului peste care a căzut un dulap la o grădiniţă din Constanța, în atenţia unei comisii de cercetare a ISJ

12 Dec 2019   •   13:52
Cazul copilului peste care a căzut un dulap la o grădiniţă din Constanța, în atenţia unei comisii de cercetare a ISJ

Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a informat joi că o comisie de cercetare va stabili ce măsuri legale se impun a fi luate în urma incidentului petrecut miercuri la Grădiniţa Perluţele Mării, când peste un copil de 5 ani a căzut un dulap, în timp ce minorul se juca pe holul instituţiei de învăţământ.

"În perioada imediat următoare, Inspectorul Şcolar General va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situaţiei, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgenţă mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe niciun alt pericol care să atenteze la sănătatea şi siguranţa preşcolarilor, părinţilor şi cadrelor didactice din instituţie", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de ISJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, ISJ va monitoriza în permanenţă soluţionarea acestei situaţii, urmărindu-se "o aplicare clară, transparentă şi eficientă" a prevederilor legale în vigoare.

Miercuri, în jurul orei 17.00, la Grădiniţa Perluţele Mării din municipiul Constanţa, un preşcolar în vârstă de 5 ani care era însoţit de mama lui, din joacă s-a agăţat de un dulap aflat pe holul instituţiei.

"Deşi piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenţia rapidă a angajaţilor din grădiniţă, aflaţi în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu şi asistenta medicală), s-a constatat că preşcolarul era conştient, nu prezenta răni deschise sau sângerări. Conform procedurilor, asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 şi, implicit, la unitatea de învăţământ s-au deplasat şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Ambulanţa a preluat copilul însoţit de către părinte şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean Sf. Apostol Constanţa. În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniţei ţine în permanenţă legătura cu părintele preşcolarului şi, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă", a informat ISJ.

Reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa declaraseră, după preluarea copilului şi transportarea lui la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, că acesta a suferit un traumatism în zona lombară.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: constanta gradinita copil accidentat