x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Precizările CFR după ce un tânăr a plecat la drum cu o locomotivă în stația Medgidia

Precizările CFR după ce un tânăr a plecat la drum cu o locomotivă în stația Medgidia

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   14:15
Precizările CFR după ce un tânăr a plecat la drum cu o locomotivă în stația Medgidia

CFR face precizări după ce un tânăr a plecat la drum cu o locomotivă în stația Medgidia: mecanicul nu a anunțat în scris remizarea locomotivei.

Trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră.

„Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată. În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului”, informează CFR.

Potrivit companiei, cazul face obiectul unei anchete penale desfășurate de organele abilitate, urmând ca după finalizarea anchetei SRCF Constanța să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate.

Un tânăr de 18 ani a urcat într-o locomotivă oprită și a mers cu ea 200 de metri, în Constanța. Polițiștii de la Transporturi Constanța au identificat un tânăr de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere sau semnalizare falsă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cfr locomotiva medgidia