x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CLUJ - miting pentru familia tradițională

CLUJ - miting pentru familia tradițională

01 Iul 2017   •   16:20
CLUJ - miting pentru familia tradițională

 Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un miting al organizaţiei Noua Dreaptă, de susţinere a familiei tradiţionale, organizat în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca. 

Participanţii au purtat bannere cu mesaje de tipul: 'Pentru familia tradiţională', 'Clujul nu este Sodoma', 'Marşul Normalităţii pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie'. 

În timpul manifestaţiei, o tânără care a participat în aceeaşi zi la marşul 'Cluj Pride' al comunităţii LGBT şi care ulterior a fost prezentă în Piaţa Avram Iancu a fost ridicată de către jandarmi. Tânăra, care purta un tricou alb cu mesajul 'spunedrept', a întrerupt discursurile celor care vorbeau la marşul Noii Drepte, spunând că marşul LGBT nu a fost unul obscen. 

Organizatorii mitingului Noii Drepte le-au cerut jandarmilor s-o îndepărteze pe tânără pentru că este provocatoare. Aceasta s-a opus, dar a fost luată pe sus de către jandarmi şi dusă într-o autospecială, iar apoi la poliţie, pentru identificare. 

'S-a dat acolo (nr - la mitingul LGBT) un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog', a spus tânăra. 

Şeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, a spus că tânăra a fost condusă la poliţie pentru cercetări privind tulburarea desfăşurării normale a unei manifestări publice. 

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la un marş al comunităţii LGBT, intitulat 'Cluj Pride', organizat la Cluj-Napoca. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: familia traditionala cluj noua dreaptă