x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bestialitate. Cercetat, după ce a cupat urechile câinilor și a folosit animale vii pentru dresare

Bestialitate. Cercetat, după ce a cupat urechile câinilor și a folosit animale vii pentru dresare

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2023   •   17:00
Bestialitate. Cercetat, după ce a cupat urechile câinilor și a folosit animale vii pentru dresare

Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din județul Olt, este cercetat după ce a cupat urechile a cinci câini din rasa Ciobănesc de Asia Centrală și a folosit animale vii pentru dresarea acestora.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în aplicare, sâmbătă dimineață, două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul și reședința unei persoane fizice din comuna Dobrosloveni, județul Olt, bănuită de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

„Din cercetări a reieșit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor. De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivității acestora”, transmite IPJ Olt.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii a descoperite cinci câinidin rasa Ciobănesc de Asia Centrală ce aveau urechile cupate.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția animalelor continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Olt.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupat urechii câini dresaj