x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Curtea de Apel Cluj a respins contestația la licitația pentru construcția metroului. Când va fi semnat contractul

Curtea de Apel Cluj a respins contestația la licitația pentru construcția metroului. Când va fi semnat contractul

04 Mar 2020   •   13:53
Curtea de Apel Cluj a respins contestația la licitația pentru construcția metroului. Când va fi semnat contractul

Curtea de Apel Cluj a respins contestația depusă de o firmă participantă la licitația pentru studiile la proiectul de construcție a metroului și trenului metropolitan din Cluj-Napoca. Contractul se va semna cu societatea câștigătorare în maxim o lună.

Primarul Emil Boc a declarat că decizia Curții de Apel Cluj confirmă legalitatea procedurii de achiziție realizată de către Primăria Cluj-Napoca.

„Curtea de Apel Cluj a dat câștig Primăriei Cluj-Napoca în licitația pentru metrou și tren metropoltan și a respins contestația unei firme care a participat la licitație. Sentința este definitivă și menține soluția dată de Primăria clujeană la licitație. Decizia Curții de Apel confirmă legalitatea procedurii de achiziție realizată de către Primăria Cluj-Napoca. Vom semna contractul în perioada următoare, în maximum o lună, și în 14 luni va fi realizată documentația pentru trenul metropolitan și în 27 de luni pentru metrou. Viitorul Clujului îl pregătim acum”, a spus Boc.

Licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru realizarea studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate la metrou și tren a fost contestată în ianuarie 2020.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, spunea atunci că s-a contestat la CNSC faptul că municipalitatea a atribuit contractul unei asocieri de firme dintre care una s-ar fi aflat în conflict de interese.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat în 29 octombrie 2019 câștigătorul licitației care va face studiile pentru realizarea metroului și trenului metropolitan, acesta fiind o asociere de firme. Valoarea contractului depășește 30 de milioane de lei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: metrou cluj emil boc