x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Elevii din Buzău învață online după programul normal de la școală

Elevii din Buzău învață online după programul normal de la școală

12 Mar 2020   •   12:56
Elevii din Buzău învață online după programul normal de la școală

Elevii din Buzău învață online după programul normal de la școală, în condițiile în care există la nivel local există un sistem digitalizat gândit pentru situațiile în care elevii nu pot ajunge la școală, precum înzăpezirile.

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Buzăul este singurul oraș din România care are în toate școlile o platformă ce permite ca „școala să fie deschisă”.

„Acest sistem digitalizat a fost gândit pentru situațiile normale, ca să ridicăm standardul învățământului. Ne-am gândit inițial pentru situațiile când sunt înzăpeziri. Se predă ca la școală, deși elevii sau profesorii stau acasă. Vede și părintele, fie el în Italia de unde nu mai poate veni, fie în România. Orarul se respectă. Există și rapoarte obiective despre munca profesorilor, se vede dacă nu este activ”, a declarat Toma.

Practic, datorită acestei platforme, profesorii predau lecțiile după orarul stabilit și pot da și note.

Există și un catalog online, iar profesorii au primit tablete. În plus, există și secțiune de teste online.

„De săptămâna viitoare implementăm și modulul video. Profesorul va fi văzut de către copii în colțul ecranului”, a adăugat Toma.

Potrivit acestuia sistemul digitalizat a costat aproximativ 1 milion de euro și a fost implementat în 27 de școli generale și licee, în ultimii trei ani.

În orașul Buzău învață aproximativ 27.000 de copii.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: buzău cursuri online