x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea anunță finalizarea în primăvară a Șoselei Fabrica de Glucoză

Gabriela Firea anunță finalizarea în primăvară a Șoselei Fabrica de Glucoză

25 Ian 2020   •   13:05
Gabriela Firea anunță finalizarea în primăvară a Șoselei Fabrica de Glucoză
Sursa foto: facebook

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că lărgirea la 4 benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, din zona Pipera, avansează, în prezent constructorul lucrând la modernizarea benzilor de circulaţie vechi, urmând ca în primăvară să fie finalizată, în funcţie de condiţiile meteorologice.

"#OxigenPentruBucureşti #Investitii #FluentaTrafic. După deschiderea circulaţiei pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a şoselei. În mai puţin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare şi desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Şoseaua Petricani - Nod A3 şi Bd. Barbu Văcărescu. De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătăţirii terenului de fundare şi o parte dintre lucrările necesare la reţeaua de apă şi canal. În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziţionare a reţelei de gaze pe anumite zone şi o parte dintre branşamentele necesare. Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecţia cu strada Intrarea Chefalului şi a reţelei de iluminat public. Astfel, în funcţie de condiţiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară", precizează primarul general într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului general, proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani - Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA, mai menţionează Gabriela Firea.

AGERPRES 

×