x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gorj: Doi poliţişti locali, reţinuţi

Gorj: Doi poliţişti locali, reţinuţi

de Gabriela Mladin    |    03 Iul 2014   •   17:53

Doi poliţişti locali din  Gorj au fost reţinuţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru purtare abuzivă.  Cei doi ar fi agresat un taximetrist, scena fiind surprinsă de camerele de luat vederi din zonă.

Dumitru Joiţa de 43 de ani şi Cristinel Statie de 38 de ani, ambii poliţişti locali au fost reţinuţi joi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, fiind suspecţi de comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Aceştia sunt acuzaţi că în urmă cu aproximativ o lună ar fi agresat un taximetrist în zona centrală din Târgu-Jiu. Şoferul taximetrului a susţinut că poliţiştii i-ar fi cerut să mute maşina pentru că ar încurca circulaţia rutieră, deşi era parcată într-un loc regulamentar. Pentru că s-a opus, inclusiv legitimării, aceştia i-au aplicat mai multe lovituri care au necesitat 10 zile de îngrijiri medicale. “Unul dintre ei mi-a adresat cuvinte jignitoare, au venit la mine amândoi. M-au împins în stâlp, susțineau că i-am înjurat, mi-au băgat mâna în gât, au sărit amândoi pe mine, m-au agresat. Mi-au zis că își dau haina jos și mă calcă în picioare”, a spus taximetristul Marius Alin Calotă.

A fost imobilizare, nu agresiune!
La vremea respectivă, poliţiştii au întocmit un raport în care au consemnat că doar au imobilizat şoferul, fără să-l agreseze. Şi acum, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Târgu-Jiu, Albert Zorzon susţine acelaşi lucru: “ Cei doi au procedat legal. În momentul în care se refuză legitimarea se trece la imobilizare, nu este vorba despre agresiune. Până în acest moment nu avem nicio comunicare oficială din partea procurorilor cu privire la reţinerea celor doi şi nu putem lua nicio măsură administrativă”.

Întreaga scenă, însă, a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unui magazine din zonă. Acum, procurorii au dispus reţinerea poliţiştilor şi vor să ceară mandate de arestare sub acuzaţia de purtare abuzivă.


×