x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 58 de străini, ascunși în două TIR-uri, prinși când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

58 de străini, ascunși în două TIR-uri, prinși când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2023   •   17:20
58 de străini, ascunși în două TIR-uri, prinși când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac și Nădlac ll au prins 58 de cetăţeni din Siria, Irak și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.

Duminică dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui TIR, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier pentru o firmă din Danemarca.

În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 43 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul poliției, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Iran, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au controlat, la ieșirea din țară, un TIR condus de un cetățean turc ce transporta fructe pe ruta Turcia – Austria.

În urma controlului, au fost descoperiți, în compartimentul destinat transportului de marfă, 15 cetățeni străini.

La verificări, polițiștii au stabilit ca este vorba de cetățeni din Siria care doreau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cetateni straini granita