x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă un posibil caz de botulism înregistrat în județul Olt

Încă un posibil caz de botulism înregistrat în județul Olt

15 Noi 2022   •   13:15
Încă un posibil caz de botulism înregistrat în județul Olt

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptome de botulism, acesta fiind al treilea caz de toamna aceasta. Ultimul pacient a consumat carne sărată și păstrată în untură din luna decembrie a anului trecut.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului Olt, bărbatul de 39 de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina luni acuzând durere de cap, vedere dublă, durere ochi drept și a regiunii adiacente.

„În urma examenului neurologic și oftalmologic (pacient conștient, cooperant, diplopie bioculară la privirea frontală și bilaterală, disfonie; ptoza palpebrală la ambii ochi, pacientul, CT cerebral: fără leziuni acute vizibile la momentul respectiv), medicul infecționist a anunțat telefonic suspiciunea de botulism Serviciului de Control în Sănătate Publică și Compartimentului Epidemiologie, ocazie cu care se stabilește și recoltarea probei de ser, în vederea determinării toxinei botulinice la Institutul Cantacuzino București”, potrivit unui comunicat transmis marți de DSP Olt.

Din informațiile preliminare obținute de la soția bărbatului, se pare că în seara anterioară pacientul a consumat carne de porc la garniță (carne sărată și topită în untură în luna decembrie 2021), motiv pentru care s-au prelevat și probe din alimentele consumate, în ultimele 24 ore, de la adresa de domiciliu.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino București, iar proba este în lucru.

„În data de 14.11.2022, ora 23:00 s-au primit de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, 5 fiole de antitoxină botulinică, care au fost administrate începand cu ora 00:45, până la orele 06:00, ale zilei de 15.11.2022, conform instrucțiunilor produsului; fără incidente. DSP Olt a interzis consumul alimentelor din care s-au prelevat probe până la sosirea rezultatelor de laborator”, a mai transmis DSP Olt.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bărbat botulism olt