x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incendiu la o locomotivă, în gara Chișineu Criș. 120 de călători, evacuați!

UPDATE Incendiu la o locomotivă, în gara Chișineu Criș. 120 de călători, evacuați!

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   13:37
UPDATE Incendiu la o locomotivă, în gara Chișineu Criș. 120 de călători, evacuați!

Pompierii din Arad intervin sâmbătă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători la ieșire din gara Chișineu Criș. 120 de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate.

UPDATE

CFR Călători anunță că s-au înregistrat degajări de fum în trenul Mangalia-Oradea și că nu a fost vorba de un incendiu. Trenul care a plecat vineri seara din Mangalia are o întârziere de aproape trei ore.

Potrivit companiei, sâmbătă, în stația Chișineu Criș, s-a produs o degajare de fum la trenul IR 1920 Mangalia – Oradea.

„Precizăm că nu a fost nicio clipă vorba despre foc, respectiv incendiu. Degajarea de fum a fost izolată de personalul de locomotivă cu mijlocele din dotare. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Preventiv până la îndepărtarea degajării de fum, călătorii din primul vagon, cel de lângă locomotivă, au fost mutați în celelalte vagoane. Precizăm faptul că toți călătorii au rămas în tren neexistând risc de incendiu. Conform procedurilor mecanicul de locomotivă a anunțat la 112 acest incident, fapt care explică prezența pompierilor la fața locului, intervenția lor nemaifiind necesară în acest caz”, a transmis CFR Călători.

Trenul IR 1920 Mangalia – Oradea înregistrează o întarziere de 174 minute, principala cauză fiind incendiul de vegetație din seara zilei de 28 iunie dintre Medgidia și Mircea Vodă, mai arată compania, care precizează că trenul a plecat vineri seară din stația Medgidia, conform dispoziților CFR SA, cu o întârziere de 110 minute.

„Restul minutelor de întârziere se datorează restricților de viteză și a lucrărilor operate pe șinele de cale ferată efectuate de către CFR S.A. Reîncadrarea trenului IR 192 Mangalia – Oradea în graficul de circulație controlat este gestionat de CFR S.A.”, adaugă compania.

ISU Arad a anunțat sâmbătă că pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători la ieșire din gara Chișineu Criș. 120 de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate, au spus pompierii.

„Incendiul este localizat, nu s a propagat la întreaga locomotivă și nici la garnitura de tren”, a transmis ISU Arad.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit ISU Arad, pompierii intervin cu două autospeciale de stingere.

Incendiul se manifestă în interiorul locomotivei cu degajare mare de fum.

„Locomotiva nu a putut fi decuplată de la garnitura de tren. Persoanele din tren, aproximativ 120, au fost evacuate de către pompieri, iar o mare parte sau evacuat singure”, anunță ISU Arad.

Nu au fost înregistrate victime.

Din primele informații, este vorba despre trenul Oradea-Mangalia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu locomotiva