x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu într-o pădure din apropierea staţiunii Băile Olăneşti; ard trei hectare de vegetaţie

Incendiu într-o pădure din apropierea staţiunii Băile Olăneşti; ard trei hectare de vegetaţie

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2024   •   14:20
Incendiu într-o pădure din apropierea staţiunii Băile Olăneşti; ard trei hectare de vegetaţie

Mai multe hectare de vegetaţie uscată dintr-o pădure din apropierea staţiunii Băile Olăneşti au fost cuprinse de flăcări, zeci de pompierii şi pădurari intervenind pentru stingerea focului, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit de vineri după-amiază, într-o zona greu accesibilă situată la o altitudine de peste 700 de metri, astfel că în sprijinul echipelor care acţionează terestru a fost solicitat şi un elicopter dotat cu sistem de stingere, ce se va alimenta cu apă din barajul Cheia.

"Incendiul din fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea, care se manifestă pe teritoriul localităţii Băile Olăneşti, în zona Gurguiata/Schitul Bratu, a fost observat şi anunţat ieri, 16 august, în jurul orei 15,00. În aceste momente, incendiul se manifestă la litieră, vegetaţie uscată, doborâturi şi muşchi, în pădure mixtă de fag şi răşinoase, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, cu propagare continuă. Intervenţia este dificilă din cauza faptului că personalul de intervenţie nu are acces în zona focarelor şi pe frontul de ardere. Intervin în acest moment terestru 45 de persoane din cadrul ISU Vâlcea, SVSU Băile Olăneşti şi din cadrul ocoalelor silvice Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti, Romani şi Horezu. Elicopterul de la Bucureşti a sosit în jurul orei 10,15. Execută o recunoaştere aeriană, urmând ca ulterior să lanseze apă asupra focarelor. La locul evenimentului s-a deplasat şi prim adjunctul Inspectoratului, pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Reprezentantul pompierilor militari vâlceni a precizat că zona rezidenţială nu este ameninţată de incendiu.

×