x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Începe procesul de repopulare cu sturioni a Dunării

Începe procesul de repopulare cu sturioni a Dunării

09 Iul 2015   •   18:17
Începe procesul de repopulare cu sturioni a Dunării

Circa 1.000 de puieţi de păstrugă (o specie de sturion) au fost eliberaţi vineri în apele Dunării, în cadrul celei de-a patra ediţii a acţiunii 'Botezul Sturionilor', organizată de compania Veolia, în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi cu Primăria municipiului Tulcea.

Veolia şi Apa Nova Bucureşti organizează, în perioada 9-12 iulie 2015, în Delta Dunării, o acţiune denumită 'Luminează planeta cu fapte bune', la care participă circa 250 de persoane, ambasadori, reprezentanţi ai programului UNESCO, ai ONG-urilor sau asociaţiilor angajate în protecţia mediului.

Cu această ocazie, va avea loc şi iluminarea unei promenade pe lungimea de un kilometru pe digul de la Sfântul Gheorghe, inaugurarea Bibliotecii din Sfântul Gheorghe, care a fost dotată cu cărţi primite de la donatori, lansarea de albume UNESCO şi Asociaţia grădinilor Botanice din România.

Partenerii evenimentului sunt UNESCO România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Asociaţia Internaţională a Apei (IWA), şi, în acest an, s-a alăturat şi Comitetul Naţional Român de Iluminat, anul 2015 fiind proclamat Anul Internaţional al Luminii.

×