x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Marș motorizat impresionant pentru construirea de autostrăzi în Moldova

Marș motorizat impresionant pentru construirea de autostrăzi în Moldova

10 Apr 2021   •   13:38
Marș motorizat impresionant pentru construirea de autostrăzi în Moldova

Un marș motorizat impresionant, cu sute de mașini, camioane și motociclete, pentru construirea de autostrăzi în Moldova, are loc la această oră.

Marșul motorizat a pornit din mai multe orașe ale Moldovei: Iași, Suceava, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Botoșani, Roman, Bacău, Vaslui și Focșani.

Mitingul are loc la Cristești, la intersecția DN2A cu DJ 15B ce duce spre Târgu Neamț, la el participând protestatari din județele Iași, Vrancea, Neamț, Suceava, Botoșani, Bacău și Vaslui, sosiți cu autoturisme, camioane și motociclete: https://www.facebook.com/588475734950739/videos/4236446989722068.

Marșul motorizat este inițiativa asociația civice din Iași, nemulțumite că nu se contruiesc autostrăzi în Moldova.

„Când vine vorba de Moldova, toate guvernele postdecembriste au găsit întotdeauna numai scuze pentru nefinanțarea infrastructurii mari, esențială pentru dezvoltarea acestei regiuni. Există în acest moment numeroase pericole care ar putea bloca construirea autostrăzilor A7 (Ploiești-Pașcani) și A8 (Ungheni-Iași-Târgu Mureș), piedici care au ca bază atât nefinanțarea acestor obiective de infrastructură rutieră de mare importanță, cât și proasta gestionare a contractelor de realizare a studiilor de fezabilitate aflate acum în derulare. Totodată, pentru nordul regiunii este esențial ca autostrada A7 să includă și tronsonul Pașcani-Suceava-Siret. Lipsa unei finanțări predictibile, clare și cu sursă precisă a acestor autostrăzi vitale poate fi văzută ca o nouă amăgire pe care acest Guvern o livrează moldovenilor. Modul defectuos, sincopat în care se desfășoară acum lucrările de foraj pe autostrada A8, în vederea completării studiului de fezabilitate, ne determină să fim neîncrezători în capacitatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a Ministerului Transporturilor și a Guvernului de a gestiona situația”, au transmis organizatorii.

(sursa: Mediafax)

×