x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Măsură inedită în timp de pandemie. Orașul unde cetățenii sunt educați să poarte mască de protecție

UPDATE Măsură inedită în timp de pandemie. Orașul unde cetățenii sunt educați să poarte mască de protecție

03 Apr 2021   •   17:48
UPDATE Măsură inedită în timp de pandemie. Orașul unde cetățenii sunt educați să poarte mască de protecție
Sursa foto: Hepta

Măsura decisă de edilul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, prin care a cerut Poliției Locale să ofere măști de protecție persoanelor descoperite că nu poartă pe stradă, a stârnit controverse, motiv pentru care edilul a făcut precizări. Astfel, cei care vor refuza să-ș pună masca ofertă de oamenii legii, vor fi amendați.

"Scopul administraţiei locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi şi de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost şi este unul singur, acela de a câştiga lupta cu boala. De aceea, le-am cerut poliţiştilor locali să insiste pe informare şi prevenţie în următoarea perioadă. Poliţiştii locali trebuie să le ceară oamenilor să-şi pună mască, iar dacă nu au, li se va oferi una. Dacă persoana respectivă refuză chiar şi în aceste condiţii să poarte mască, atunci va fi amendată.

Scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni ci să îndreptăm, să prevenim şi aşa să salvăm vieţi. Măştile împărţite persoanelor care nu purtau accidental ajută la prevenţie. Tocmai de aceea, campania organizată împreună cu Poliţia Locală Bacău a fost primită foarte bine de băcăuani. Legea se aplică în continuare la Bacău! Cred că soluţia de dreapta este ca cetăţenii să fie parteneri ai autorităţilor locale şi centrale. Doar împreună vom învinge această boală nenorocită şi vom reveni la viaţa normală de dinainte de epidemia", a scris acesta, pe Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a decis să înlocuiască aplicarea amenzilor pentru nepurtarea măștilor de protecție împotriva COVID-19 cu măsuri de informare a locuitorilor și distribuirea acestor produse celor care nu au.

"Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie", a scris edilul pe Facebook.

Acest aspect  a fost discutată la o întâlnire cu efectivul Poliţiei Locale.
Rata de infectare este scăzută în municipiul Bacău şi că este mai importantă prevenţia, în loc de aplicarea de sancţiuni.
"Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere uşoară faţă de ieri), consider că va fi şi mai mică dacă ne concentrăm pe informare şi prevenţie, în loc de sancţiuni. Nu doresc să avem mai multe restricţii şi ştiu că nici dumneavoastră nu doriţi, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari şi înţeleg foarte bine să se protejeze şi aşa să salveze vieţi şi să menţinem deschis oraşul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens. Băcăuani, împreună trecem cu bine de această perioadă!", a precizat acesta.

 

×
Subiecte în articol: masca bacau