x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mehedinți: 17 sirieni și irakieni fără documente, prinși de polițiști

Mehedinți: 17 sirieni și irakieni fără documente, prinși de polițiști

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   22:00
Mehedinți: 17 sirieni și irakieni fără documente, prinși de polițiști

Polițiștii au depistat în noaptea de marți spre miercuri mai mulți cetățeni străini din Irak și Siria, care intenționau să ajungă în țări din vestul Europei, dar care nu aveau documente asupra lor.

Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată, marți seara, prin apel la 112, de către angajatul unei firme din Drobeta Turnu Severin, despre faptul că un autoturism a fost abandonat în parcarea din apropierea societății, iar din acesta au coborât aproximativ 10 persoane care au traversat calea ferată și au intrat în pădurea din apropiere.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrului Biroului de Ordine Publică și Serviciului Rutier care au efectuat căutări pe tronsonul de cale ferată și în pădurea din apropiere, depistând nouă persoane de cetățenie irakiană și siriană, șase bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 30 respectiv 35 de ani.

Totodată, polițiștii au identificat și șoferul mașinii abandonate, fiind vorba de un bărbat de 31 ani, din județul Dolj.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că cetățenii străini intenționau să ajungă în Germania, declarând că au pătruns pe teritoriul României prin Bulgaria.

Ulterior, la ora 5.11, extinzând verificările în zona sesizată, polițiștii Biroului Rutier au depistat 8 cetățeni sirieni care se deplasau pe DN 6, din direcția municipiului Drobeta Turnu Severin către municipiul Orșova, toți fiind bărbați cu vârste între 17 și 28 ani.

Persoanele în cauză intenționau să ajungă în vestul Europei, ruta de intrare în țară fiind aceeași.

Cetățenii străni, fără documente, au fost predați polițiștilor din cadrul Serviciului Teriotrial al Poliției de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: irakieni sirieni fără documente