x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nevoie urgentă de medici la cel mai mare spital din Bărăgan

Nevoie urgentă de medici la cel mai mare spital din Bărăgan

22 Mai 2020   •   16:22
Nevoie urgentă de medici la cel mai mare spital din Bărăgan

Este nevoie urgentă de medici la cel mai mare spital din Bărăgan. „Dacă mi se blochează copilul la naştere, nu pot face nimic!”, spune medicul Andrei Dumitrescu, ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Medicul Andrei Dumitrescu, ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, explică situaţia grea din unitatea sanitară. Este cea mai mare din Bărăgan, are o capacitate de 500 de locuri, dar un singur medic de ATI. Acesta nu poate fi permanent la serviciu.

„Noi în gărzi, pe lângă faptul că stăm să ne rugăm să nu ne vnă urgenţe, de multe ori suntem puşi în situaţia de dispecerat în care încercăm să apelăm la alte spitale. Gândiţi-vă ce fac eu la o naştere unde mi se blochează copilul la naştere, eu nu mai am timp să fac nimic”, a declarat medicul Andrei Dumitrescu, medic ginecolog la Spitalul din Călăraşi.

„Această modă de a pleca din ţară începe să se diminueze, pentru că au crescut veniturile, dar este nevoie de o perioadă destul de lungă de timp ca acest val să vină. Pregătirea unui medic durează de la 9 până la 12 ani”, a declarat, la rândul său, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi are o secţie de ATI renovată recent.

Cei care vor să lucreze aici primesc spor de 75%, program flexibil dar şi apartament în bloc nou.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: medici spital