x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Operaţiunea "Poseidon": O navă a Gărzii de Coastă a salvat 350 de persoane în pericol de înec în apele Mării Egee

Operaţiunea "Poseidon": O navă a Gărzii de Coastă a salvat 350 de persoane în pericol de înec în apele Mării Egee

03 Noi 2018   •   17:40
Operaţiunea "Poseidon": O navă a Gărzii de Coastă a salvat 350 de persoane în pericol de înec în apele Mării Egee

O navă a Poliţiei de Frontieră a participat, timp de trei luni, la Operaţiunea Comună "Poseidon 2018", organizată sub egida Agenţiei Frontex, timp în care a executat 80 de misiuni, în 911 ore de patrulare, salvând sute de migranţi care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee, informează Garda de Coastă. 

Vineri, membrii echipajului navei maritime MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă. 

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale celorlalte state membre UE participante. 

În această perioadă, poliţiştii de frontieră au participat la 9 acţiuni de căutare şi salvare pe mare (Search and Rescue), în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat 350 de persoane (125 de femei, 175 bărbaţi şi 50 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. 

Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile greceşti, fiind preluate de către autorităţile elene pentru efectuarea procedurilor specifice, precizează sursa citată. AGERPRES

×