x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Astăzi se deschide pârtia de schi de la Luna Şes

Astăzi se deschide pârtia de schi de la Luna Şes

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   06:00
Astăzi se deschide pârtia de schi de la Luna Şes

Pârtia de schi de la Luna Şes, prima din judeţul Satu Mare, va fi deschisă publicului duminică, 21 ianuarie, după ce s-a reuşit omologarea acesteia, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ), sâmbătă, pe Facebook.

"Cu zăpadă proaspătă şi condiţii meteorologice perfecte, suntem încântaţi să anunţăm că deschidem oficial pârtia de schi Luna Şes din judeţul Satu Mare. Pârtia de schi este gata să-i primească pe iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se bucura de experienţa primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină. Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Şes va fi deschisă pentru toţi pasionaţii de schi, zilnic între orele 09:00 -16:00", precizează sursa citată.

Staţiunea de Schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) şi pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de oraşul Negreşti-Oaş, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României - "Ţara Oaşului". Pârtia este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roşu) şi este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare.

Pârtia beneficiază de un telescaun modern având o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iluminare nocturnă şi un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: pârtie schi luna ses