x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Polițist din Maramureş, arestat după ce a incendiat mașina unei persoane căreia îi împrumutase bani

Polițist din Maramureş, arestat după ce a incendiat mașina unei persoane căreia îi împrumutase bani

10 Noi 2022   •   15:48
Polițist din Maramureş, arestat după ce a incendiat mașina unei persoane căreia îi împrumutase bani

Un polițist din Maramureş a fost arestat, joi, pentru 30 de zile, acuzat că a dat foc mașinii unei persoane căreia îi împrumutase bani. Mai mult, polițistul și-ar fi convins un coleg să intre ilegal în baza de date de la Evidenţa Persoanelor.

Tribunalul Maramureş a admi joi propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui S.S.A., în vârstă de 24 de ani, poliţist, cercetat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Instanţa a reținut că polițistul, în data de 10 iulie 2022, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat cu un autoturism la locuința victimei. Bărbatul neidentificat a stropit cu motorină autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând victimei, şi l-a incendiat, plecând ulterior de acolo.

„Fapta de distrugere a fost concepută şi săvârşită de inculpat în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul acordării de către acesta a unui împrumut martorului Z, cu implicarea martorului Y, şi a refuzului martorului Z de a-i restitui banii”, anunță Tribunalul Maramureș.

De asemenea, pe 1 august 2022, polițistul şi-a determinat un coleg să acceseze fără drept baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politist maramures arestat