x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Precizări de la Metrorex legate de crima din stația Dristor

Precizări de la Metrorex legate de crima din stația Dristor

14 Dec 2017   •   18:10
Precizări de la Metrorex legate de crima din stația Dristor
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Aspectele care ţin de ordinea publică în spaţiile publice din metrou sunt asigurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti iar Metrorex, în calitatea sa de operator de transport public de călători, are angajate servicii specializate de pază, al căror obiect de activitate îl reprezintă protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou. 

"Metrorex, în calitatea sa de operator de transport public de călători, are angajate servicii specializate de pază, al căror obiect de activitate îl reprezintă protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou. Facem precizarea că aspectele care ţin de ordinea publică în spaţiile publice din metrou sunt asigurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transport Public - Serviciul de Poliţie Metrou, structura de specialitate care coordonează, îndrumă, evaluează şi controlează activităţile specifice pentru menţinerea ordinii publice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi faptelor contravenţionale din competenţă", se arată într-un comunicat al Metrorex remis joi AGERPRES. 

Pe de altă parte, Metrorex explică faptul că viteza de intrare la peron a trenurilor de metrou este impusă de sistem ţinând cont şi de următoarele criterii: siguranţa călătorului, distanţă de frânare, intervale de circulaţie. 

"În cazul utilizării unei viteze reduse la peron s-ar crea intervale mai mari de succedare între trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului călător şi, mai grav, ar duce la mai multe situaţii de supraaglomerare în staţii. Precizăm că distanţa de frânare este direct proporţională cu masa inerţială a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implică o distanţă de frânare mai mare", explică documentul citat. 

Precizările companiei vin la două zile după decesul unei tinere care a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou, în staţia Dristor 1. Magdalena Şerban, femeia de 36 de ani care a împins-o, fusese implicată, cu câteva ore înainte, într-un incident cu o altă tânără, pe care a împins-o spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta nu a păţit nimic. Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. 

Metrorex afirmă, totodată, că va colabora cu autorităţile abilitate responsabile cu asigurarea protecţiei publice pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru creşterea nivelului de siguranţă a călătorilor în spaţiile publice ale staţiilor de metrou. AGERPRES

×