x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul Capitalei: Operatorii de deszăpezire sunt pregătiţi

Primarul Capitalei: Operatorii de deszăpezire sunt pregătiţi

08 Dec 2015   •   23:01
Primarul Capitalei: Operatorii de deszăpezire sunt pregătiţi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Operatorii de deszăpezire sunt pregătiţi, a declarat marţi primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, după ce a inspectat bazele societăţilor Rosal şi Rebu răspunzătoare de implementarea programului de iarnă în sectoarele 3 şi 4.

"Se vede că sunt pregătiţi, o să vedem când se declanşează codurile de urgenţă. Atunci o să vedem şi cum ies îşi poziţionează (utilajele n.r.) la punctele fixe", a răspuns edilul unei întrebări a jurnaliştilor legate de pregătirea operatorilor, în contextul în care edilul a continuat marţi verificarea bazelor de deszăpezire din Capitală şi a precizat că va merge şi la Urban pentru a controla situaţia.

Primarul Capitalei a precizat că Rosal va interveni cu 70 de utilaje. "Rosal acţionează cu 70 de utilaje, dintre care 30 sunt pentru străzi înguste şi diferenţa pentru şoselele principale şi bulevarde. Stocurile de sare le au la nivelul maxim pe care şi l-au propus. În sectorul 4, unde acţionează Rebu, operatorul de salubrizare care are contract cu Primăria sectorului 4, se va interveni cu 70 de utilaje", a informat Răzvan Sava.

El a adăugat că Supercom are 145 de utilaje, dintre care 120 acţionează pe străzile principale şi secundare, iar 25 în zonele de grădiniţe, şcoli şi spitale.

Luni primarul general al Capitalei a efectuat o vizită de lucru la bazele societăţilor Romprest şi Supercom responsabile cu deszăpezirea în sectoarele 1, 2 şi 5. Cu acest prilej el a atras atenţia că pentru prima dată iarna aceasta un sistem GPS este montat pe fiecare utilaj de deszăpezire din oraş.

Sursa - Agerpres

×