x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Probleme cu apa caldă și căldura în Capitală. Încep investițiile în rețeaua de termoficare

Probleme cu apa caldă și căldura în Capitală. Încep investițiile în rețeaua de termoficare

11 Noi 2020   •   10:57
Probleme cu apa caldă și căldura în Capitală. Încep investițiile în rețeaua de termoficare

Locuitorii Capitalei se confruntă de mai mult timp cu lipsa apei calde și căldurii din cauza lipsei investițiilor în sistemul de termoficare. Este motivul pentru care Primăria Generală a semnat acum acordul de finanțare a reabilitării sistemului de distribuție a energiei termice.

Contractul este în valoare de 1,6 miliarde de lei, destinați pentru refacerea a 210 km de rețea principală de termoficare, ceea ce reprezintă 23% din totalul de 954 de kilometri de rețea.  Dintre aceștia, 1,3 miliarde de lei provin din fonduri europene nerambursabile. 

În ultimii patru ani, numărul avariilor au crescut de la 420 în 2016, la 1.300 în 2020, iar pierderile de eficiență s-au majorat cu 5%.

Actualul edil general, Nicușor Dan, a promis că investițiile îi vor ajuta pe bucureșteni să aibă apă caldă și căldură, pierderile vor fi reduse și va fi mai puțină poluare în București.

În prezent, randamentele centralelor termice sunt de maximum 50% întrucât pierderile pe rețelele primare și secundare sunt uriașe. Totodată, locuințele nu beneficiază de confortul necesar în perioada sezonului rece și din cauza faptului că multe imobile nu sunt izolate termic. 

În Planul Național de Redresare și Reziliență, care se află deocamdată în lucru, va fi prevăzută o finanțare suplimentară de 200 de milioane de euro pentru reducerea pierderilor  din rețeaua de transport și distribuție a energiei termice din Capitală. Banii vor proveni din fonduri europene.

Rețeaua de distribuție are 954 de kilometri și mai mult de 1.000 de puncte termice. 



 

 


 


 

×