x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rectificare bugetară adoptată la Primăria Capitalei

Rectificare bugetară adoptată la Primăria Capitalei

07 Sep 2021   •   11:58
Rectificare bugetară adoptată la Primăria Capitalei

Bugetul creditelor interne va fi majorat cu 35,9 milioane de lei, ca urmare a rectificării bugetare adoptate în şedinţa Consiliului General al Capitalei. Hotărârea a fost adoptată cu 32 de voturi.

"Este vorba despre un credit de 35 milioane, pe care l-am obţinut pentru refinanţarea unor datorii publice pe care le avem până la sfârşitul anului. Este necesar să trecem acum pentru a putea plăti o primă tranşă pe 14 septembrie. Din aceşti bani, 35 de milioane, cea mai mare parte a lor se duc către sănătate pentru cheltuieli curente ale spitalelor, dar şi pentru o investiţie la Spitalul Panduri, pentru noul laborator, se duc la Administraţia Străzilor, se duc pentru suplimentarea bugetului pentru întreţinere parcuri, se duc către iluminatul public, pentru că ştim cu toţii că a crescut preţul energiei şi implicit al iluminatului public", a explicat primarul general, Nicuşor Dan.

Bugetul local se va majora cu 30 de milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate în baza contractelor de parteneriat sau asociere pentru secţiunea dezvoltare.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale propune majorarea veniturilor cu 3,3 milioane lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale şi echipamentelor de comunicaţii în urgenţă.
Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement vrea suplimentarea bugetului cu 3 milioane de lei pentru bunuri şi servicii.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti vrea majorarea fondurilor cu 5,4 milioane lei, dintre care 4,1 milioane reprezintă cheltuieli de personal și un milion de lei sunt pentru "Banca de alimente, Cantină socială, Centrul de asistenţă pentru mamă şi copii şi reintegrare socio-profesională".
Direcţia Transporturi dorește suplimentarea bugetului cu 150.000 de lei pentru curăţarea adăposturilor modulare achiziţionate și cu 1,3 milioane lei pentru lucrările la pasajul Doamna Ghica.
Direcţia Servicii Publice va primi 1,1 milioane lei pentru închirierea, amplasarea şi întreţinerea toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate şi a toaletelor ecologice mobile. Totodată, 60.000 de lei vor f pentru  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor.
Administraţia Fondului Imobiliar propune suplimentarea bugetului cu 300.000 de lei pentru asistenţă socială. 

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei