
Pentru a scăpa de ele este nevoie să apelăm la tot felul de obiecte inestetice, cum ar fi benzile adezive. Însă, potrivit experților, există un ingredient simplu care ar putea face toată munca grea, și este un factor de descurajare natural - castravetele.
De ce respinge castravetele muștele
Glen Peskett, expert în bricolaj la Saxton Blades, spune că „muștelor nu le place mirosul de castraveți, în special cel mai amar, așa că este un factor de descurajare natural pentru muște.”
Tot ce trebuie să faci este să așezi felii de castraveți în jurul casei tale, și astfel vei crea o barieră naturală. Așează feliile lângă pervazuri, uși sau orice alte zone unde muștele tind să se adune, cum ar fi coșurile de gunoi.
Pentru a te asigura că sunt eficiente, va trebui să înlocuiești feliile la fiecare câteva zile deoarece ceea ce muștelor le place este mâncarea putrezită. Având în vedere cât de ieftin este castravetele și probabil îl ai deja în frigider, este o cheltuială foarte mică pentru a aborda o problemă mare.
Un ngredient fără substanțe toxice este întotdeauna o modalitate excelentă de a descuraja muștel, deoarece eviți introducerea de substanțe chimice dăunătoare în casa ta, ceea ce înseamnă că reduci riscul de alergeni sau alte efecte secundare.
Alte metode de descurajare
Castravetele nu va alunga însă de toate muștele din casa ta, dar cu siguranță va acționa ca o primă linie solidă de apărare.
Pentru a ajuta și mai mult la combaterea muștelor, acesta recomandă să ții ferestrele și ușile închise, să limitezi lumina pe timp de noapte deoarece atrage muștele înăuntru, și să golești coșul de gunoi în mod regulat.

Castravetele are un miros pe care muștele nu îl agreează. Dacă muștele ajung însă în coșul de gunoi, pot produce larve, ceea ce înseamnă și mai multe muște, potrivit tomsguide.com.