x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Restaurantele din Cluj-Napoca și din alte 13 comune din județ, închise

Restaurantele din Cluj-Napoca și din alte 13 comune din județ, închise

09 Oct 2020   •   19:32
Restaurantele din Cluj-Napoca și din alte 13 comune din județ, închise

Restaurantele și cafenelele care funcționează în interiorul clădirilor din Cluj-Napoca și din alte 13 comune din județul Cluj se închid de luni, pentru o perioadă de 10 zile, a decis CJSU Cluj.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj, decizia a fost luată ca urmare a creșterii incidenței cumulate din ultimele 14 zile la peste 1,5/1000 de locuitori în municipiul Cluj-Napoca și în comunele Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad. Conform hotărârii, măsurile de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2 sunt luate „începând cu data de 12.10.2020 până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori”.

Astfel, s-a decis suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, dar în care se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

De asemenea, este suspendată activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. „Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi”, au anunțat reprezentanții Prefecturii.

Tot pentru 10 zile a fost suspendată și activitatea firmelor din domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

CJSU a decis și închiderea pentru public a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

„Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, se arată în comunicat.

De asemenea, CJSU a decis că nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

CJSU a adoptat vineri o hotărâre prin care se schimbă scenariile de funcționare ale unor școli din județ. Astfel, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla trece în scenariul 2, iar Grădinița cu program normal Bunești Cătun, Școala Primară Bunești Sat, Școala Primară Nima Sat, Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, toate din comuna Mintiu Gherlii, vor trece în scenariul 1 de funcționare.

În scenariul 2 de funcționare va trece, de luni, Școala Gimnazială Cuzdrioara.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restaurante închise