x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scaune și centuri de siguranță deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

Scaune și centuri de siguranță deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2024   •   21:30
Scaune și centuri de siguranță deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

Scaune și centuri de siguranță deteriorate au găsit inspectorii ANPC în zona echipamentelor de agrement din Satul de vacanță din Mamaia.

Potrivit unui comunicat al ANPC, Comandamentul Litoral a desfășurat o serie de acțiuni de control în Satul de Vacanță Mamaia, unde au fost verificați 11 operatori economici, pe diferite segmente de activitate: prestări servicii de agrement, comercializare de bunuri nealimentare, jucării, articole de plajă, ochelari, textile.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 amenzi contravenționale în valoare de 53.000 de lei, au fost date două avertismente și a fost dispusă oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor neconforme.

„Recomand consumatorilor, mai ales părinților, să fie foarte atenți, atunci când achiziționează jucării, suveniruri și alte obiecte, dar și servicii diverse. Vacanța trebuie să fie un prilej de bucurie și să nu se transforme în adevărate drame sau tragedii, din cauza acestor lucruri care pot pune în pericol sănătatea sau chiar viața lor sau a copiilor lor”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Printre deficiențele constatate în zona comercială se numără vânzarea unor jucării periculoase care puteau pune în pericol viața și sănătatea copiilor, notificate pe sistemul european de alertă pentru produse nealimentare, RAPEX, lipsa marcajului de conformitate de pe etichetele jucăriilor, vânzarea unor produse textile cu deficiențe de informare, pe etichete, cu privire la compoziția fibroasă sau vânzarea unor produse cu potențial periculos prin înțepare (de tip briceag), prin afectarea vederii (de tip lasere), prin aplicare pe epidermă (de tip tatuaje).

În zona echipamentelor de agrement, inspectorii au constatat folosirea unor echipamente cu scaune deteriorate, prin exfoliere și rupturi, lipsa ori folosirea unor centuri de siguranță deteriorate și folosirea unor instalații electrice de semnalizare deteriorate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Satul de Vacanţă mamaia ANPC