x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Imagini parcă desprinse dintr-un film horror într-o Secție de Poliție din Constanța. „Am fost șocat, sunt condiții inumane!”

Imagini parcă desprinse dintr-un film horror într-o Secție de Poliție din Constanța. „Am fost șocat, sunt condiții inumane!”

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   12:44
Imagini parcă desprinse dintr-un film horror într-o Secție de Poliție din Constanța. „Am fost șocat, sunt condiții inumane!”

Pereți scorojiți, grupurile sanitare insalubre, tencuială căzută, săli cu igrasie sunt doar câteva din problemele clădirii în care funcționează Secția 5 Poliție din Constanța. Un constănțean a fost oripilat de ce a găsit în secția de poliție și a transmis o petiție în care a scris despre toate problemele văzute și a trimis-o ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și către Instituția Prefectului și prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Am rămas șocat de imobilul care adăpostește angajații instituției, o situație de neconceput în secolul al XXI-lea.După cum veți vedea și în pozele atașate, atât la interior cât și la exterior, sediul poliției este grav afectat de trecerea timpului. Tencuiala din exterior este foarte afectată, desprinsă în anumite locuri și care poate cădea în orice moment existând riscul să rănească cu ușurință angajații instituției sau pe cetățenii care intră în acest sediu.

Toaletele sunt insalubre, care oferă imagini respingătoare. Holurile au pereții văruiți, dar se vede că s-a încercat acoperirea acestora cu var peste pereții afectați de trecerea zecilor de ani. Oricine e supus unui risc și, cu siguranță, cei care vor fi trași la răspundere sunt tot domnii polițiști.

Nu am ajuns la etajul superior, dar la cum arată clădirea pe exterior și parterul, sunt convins că etajele superioare arată la fel de deplorabil, totul este un disconfort pentru angajații cărora le este afectată negativ activitatea cât și sănătatea.

Angajații sunt înghesuiți în birouri cu pereții dezolanți, cu mobilier deosebit de vechi, totul în jur emană un miros greu de vechi.

Domnule ministru, sunt condiții inumane, mai ales în cazul polițiștilor care trebuie să impună respect și autoritate, nu doar prin uniformă, dar și prin locul de muncă. Se vede că s-au făcut unele reparații, dar acelea sunt minore și modeste, și sunt convins că este numai meritul polițiștilor, ei fiind cei care au făcut investiții din buzunarul propriu.

Poate e cazul să va adunați la o masă cu cei responsabili și printr-un set de reglementări și un program coordonat de acțiune să faceți în așa fel încât să demarați reabilitarea și modernizarea Secției 5 Poliție. Aveți resursele necesare, propunând soluții adecvate pentru că angajații acestei instituții să lucreze în condiții decente. Nu spuneți că nu există bani, pentru că fiecare cetățean plătește taxe și impozite la bugetul de stat. Veniturile din taxe și impozite pe care le plătim către stat, sunt convertite în investiții pe plan național asigurând condiții de muncă al tuturor polițiștilor, inclusiv celor de la secția 5 din Constanța. Bani sunt, important este că ministerul să își dorească să facă ceva cu ei, să știe cum să-i distribuie.

Nu veți fi respectat cu adevărat decât dacă mai întâi arătați respect față de subordonații dumneavoastră și cred că sunt îndreptățit cu această petiție și am încredere că nu-mi veți întoarce spatele. Vă rog, implicați-vă, arătați cetățenilor că va pasă de siguranță și confortul celor care ne protejează”, se arată în petiția transmisă lui Bode.

Situația deplorabilă de la Secția 5, cât și din alte unități a fost semnalată în repetate rânduri, în trecut, și de sindicaliștii din Poliție. „Este realitatea din Ministerul Afacerilor Interne, pe care noi, ca sindicat, am tot semnalat-o. Poate acum, că au început și cetățenii să reclame starea sediilor de poliție, vor fi luate și măsuri. Beneficiarii serviciului polițienesc sunt cetățenii și inclusiv aceștia nu se simt în siguranță în sediile de Poliție. Din nefericire, toate unitățile sunt la fel, afectate de trecerea timpului și fără să beneficieze de reparații. O reabilitare serioasă nu a mai fost efectuată, nicăieri, de zeci de ani! Noi am transmis adrese către responsabili, dar ne-am lovit de indiferența factorilor de decizie, care sunt mai preocupați de luptele din culise, politice și pe cine să pună în funcții călduțe”, a declarat pentru „Cuget Liber” Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Europol filiala Constanța. 

Potrivit Replica Online,  primul trimestru din 2023 este alocat Secțiilor urbane, în special Secției 5 Poliție Constanța, pentru lucrări de reparație și renovare. Nu știm despre ce sumă este vorba, cert este că, la cum arată imobilul,  lucrările vor fi de durată. De asemenea, cel mai probabil, Secția 5 va fi relocată, pe toată perioada lucrărilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto  Ilie Cristescu

×