x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava - 13 oameni suspecți de turbare, internați în spital

Suceava - 13 oameni suspecți de turbare, internați în spital

04 Noi 2016   •   11:16
Suceava - 13 oameni suspecți de turbare, internați în spital
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Nu mai putin de 13 persoane, din localitatea suceveană Zvoriștea, au ajuns la spital in ultimele 48 de ore, fiind suspectate de rabie
Este vorba despre proprietarul unei bovine diagnosticate cu rabie si de alte 12 persoane care au intrat in contact cu animalul. Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, Vasile Semeniuc, a declarat ca proprietarul bovinei a decis sa sacrifice animalul dupa ce aceasta a intrat in agonie, iar apoi a dus probe de carne la laboratorul directiei pentru efectuarea de analize.
Veterinarii au depistat ca vaca era turbata si cred ca si un alt animal sacrificat anterior in aceeasi gospodarie ar fi avut tot rabie. Carnea bovinei a fost confiscata si apoi incinerata, scrie informatiata.ro.
Toti cei care au intrat in contact cu animalul sau au manipulat carnea lui sunt acum suspecti de rabie si au ajuns la Spitalul Judetean Suceava, unde li se efectueaza terapie antirabica, boala fiind mortala odata instalata si neavand tratament. 

×
Subiecte în articol: rabie turbare