x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suspiciune de pestă porcină într-o gospodărie din Sâlaj

Suspiciune de pestă porcină într-o gospodărie din Sâlaj

31 Mai 2019   •   18:30
Suspiciune de pestă porcină într-o gospodărie din Sâlaj

O suspiciune de pestă porcină africană la porci domestici a fost identificată de medicii veterinari din Sălaj, vineri, la trei porci decedaţi într-o gospodărie din Meseşenii de Jos.

"În urma examenelor de laborator, în data 31 mai a fost confirmată o suspiciune de pestă porcină africană (PPA) în cazul a trei probe de organe de la porci decedaţi într-o exploataţie din localitatea Meseşenii de Jos", se arată într-o informare de presă a Instituţiei Prefectului Sălaj.

Conform sursei citate, în exploataţia în care a fost identificat noul focar, s-au luat o serie de măsuri, precum: plasarea exploataţiei sub supraveghere; inventarierea animalelor existente în exploataţie , examinarea clinică a acestora şi recoltare de probe de sânge; întocmirea anchetei epidemiologice cu stabilirea posibilei surse de infecţie; sacrificarea animalelor din exploataţie; ecarisarea teritoriului prin îngroparea cadavrelor de porci şi dezinfecţia în totalitate a exploataţiei.

Suspiciunea este confirmată ca PPA în momentul în care şi examenele de laborator realizate de Laboratorului Naţional de Referinţă pentru PPA - Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti vor avea rezultat pozitiv.

În Sălaj mai există un focar de PPA la porci domestici, identificat la începutul lunii aprilie, în localitatea Doh, unde exista deja un focar al bolii declarat în luna februarie.

Un alt focar de PPA, diagnosticat în data de 30 ianuarie, într-o exploataţie din localitatea Bobota, a fost stins în 25 martie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina sălaj