x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tinerii ALDE din 21 de judeţe militează pe biciclete pentru reducerea poluării aerului

Tinerii ALDE din 21 de judeţe militează pe biciclete pentru reducerea poluării aerului

15 Mai 2018   •   10:38
Tinerii ALDE din 21 de judeţe militează pe biciclete pentru reducerea poluării aerului

Tinerii din organizaţiile ALDE din 21 de judeţe vor pedala pe biciclete, pentru a transmite câte o ştafetă simbolică, una pentru mediu şi alta pentru energie, într-un proiect iniţiat de Organizaţia de Tineret ALDE Bihor, ce va începe marţi, la ora 12,00, din faţa Teatrului "Regina Maria". 

"Pentru noi, Organizaţia de Tineret ALDE Bihor, este o mândrie acest proiect, el fiind susţinut, gândit şi implementat de către noi. Ne-am bazat pe sprijinul tuturor filialelor implicate în proiect, precum şi pe sprijinul şi susţinerea conducerii centrale, atât la nivel de tineret, cât şi la nivel de seniori. Scopul acestui proiect a fost evidenţierea efectelor negative ale poluării asupra degradării mediului înconjurător şi ne-am dorit reducerea poluării aerului utilizând bicicleta ca mijloc de transport, precum şi îndemnarea mai multor tineri de a se alătura demersului nostru", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de OT ALDE Bihor. 

Potrivit sursei citate, cele două ştafete vor parcurge două trasee distincte. Din Oradea, ştafeta energiei va porni spre partea de Nord a ţării, în vreme ce ştafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Tinerii biciclişti vor străbate 12 de judeţe pe traseul nordic, pentru "energie", respectiv alte nouă judeţe pe zona sudică, pentru "mediu". La graniţele dintre judeţe, ştafeta se predă următoarei organizaţii. 

La Bucureşti, ştafeta va fi predată unei delegaţii alcătuită din ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi ministrul Energiei, Anton Anton, a mai informat sursa citată. 

Acţiunea este demarată de Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă şi se va încheia la Bucureşti, pe data de 22 mai, de Ziua Internaţională a Biodiversităţii. AGERPRES

×