x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traian Băsescu, prezent la aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Institutului de Marină Mircea cel Bătrân

Traian Băsescu, prezent la aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Institutului de Marină Mircea cel Bătrân

06 Aug 2016   •   17:55
Traian Băsescu, prezent la aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Institutului de Marină Mircea cel Bătrân

Fostul preşedinte Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la aniversarea a 40 de ani de la absolvirea Institutului de Marină Mircea cel Bătrân şi a răspuns ''prezent'' la strigarea catalogului ''Promoţiei 1976'' a Institutului, prima generaţie de absolvenţi a acestei instituţiei universitare pentru învăţământul civil şi militar de marină din România.

Zâmbitor şi ponderat în gesturi, afabil şi totodată reţinut în dialoguri cu colegii, fostul şef al statului a sosit la ora 10,00 la evenimentul organizat în aula Clubului instituţiei academice, moment în care festivitatea omagială a început, semn că toată lumea îl aştepta.

Organizatorul reuniunii, comandantul de navă Constantin Iancu, a deschis evenimentul invitând audienţa să intoneze Gaudeamus igitur, după care s-a păstrat un moment de reculegere pentru cei care ''nu au mai răspuns la apel''.

Rând pe rând au fost strigate cataloagele de la secţiile Navigaţie, Mecanică, Electrotehnică şi Militară. Traian Băsescu a răspuns ''prezent'' la auzul numelui său.

"Am fost 210 absolvenţi în anul 1976 şi, după cum vedeţi, în prezent în aulă suntem aproape 70 de participanţi", a spus comandantul Constantin Iancu.

După strigarea catalogului, au susţinut discursuri comandantul de navă Gelu Bamboi, expert maritim în cadrul CERONAV, şi viceamiralul Dorin Dănilă, fost Şef al Statului Major al Forţelor Navale Române, ambii evocând camaraderia care i-a unit pe studenţii marinari din momentul fuziunii Şcolii Superioare de Marină cu Institutul de Marină şi anii de practică pe Nava Şcoală Mircea.

La final, participanţii au fost invitaţi să facă o fotografie de grup, la Bazinul de înot din curtea Academiei Navale Mircea cel Bătrân, şi să zăbovească "la o trataţie, la popotă''.

La ieşirea din sală, toată lumea a primit câte o casetă cu o medalie şi o insignă cu efigia ''Institutul de Marină Mircea cel Bătrân - 40 de ani, Promoţia 1976''.

AGERPRES

×