x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei persoane intoxicate după ce au mâncat ciuperci

Trei persoane intoxicate după ce au mâncat ciuperci

05 Iul 2018   •   16:06
Trei persoane intoxicate după ce au mâncat ciuperci

Trei persoane intoxicate în urma consumului de ciuperci au fost internate, luna trecută, pentru a primi îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Baia Mare, a precizat, medicul coordonator al UPU, Dan Roman. 

"În cursul lunii iunie am avut trei persoane adulte spitalizate în urma consumului de ciuperci. Toţi pacienţii au fost restabiliţi şi, ulterior, externaţi iar starea lor de sănătate este bună", a spus Roman. 

Potrivit acestuia, intoxicaţiile cu ciuperci pot fi extrem de grave, iar în unele cazuri poate apărea decesul. 

"Se recomandă să fie consumate doar ciupercile cunoscute. În cazuri extrem de grave, intoxicaţiile cu ciuperci pot provoca decesul persoanei care le-a consumat. În funcţie de tipul de ciupercă folosită, dar şi de perioada de incubaţie pot să apară diferite manifestări care declanşează dureri abdominale, tulburări nervoase, salivare abundentă şi alte reacţii. De regulă, primele semene apar la peste 10 - 12 ore după consum, iar persoana respectivă trebuie să apeleze la sprijinul medicilor", a afirmat medicul. 

Reprezentanţii Asociaţiei Legumicultorilor din Judeţul Maramureş susţin că pentru mai multă siguranţă se recomandă consumul ciupercilor care se vând în reţelele magazinelor de legume-fructe sau supermarket. AGERPRES

�mplinească planul fatal pentru viitorul nostru. Nu România va ajunge la capăt, ci Dragnea, la capătul carierei lui construite pe furt şi abuz", a încheiat Barna. AGERPRES litatea sa pe condiţii extrinseci, s-a încălcat principiul bicameralismului, s-a încălcat regulamentul camerei atunci când a fost adoptat acest act", a precizat cupşa. agerpres

×
Subiecte în articol: persoane intoxicate ciuperci Baia Mare