x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trenuri cu peste două ore întârziere, din cauza unui deranjament între Filiași și Țânțăreni

Trenuri cu peste două ore întârziere, din cauza unui deranjament între Filiași și Țânțăreni

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   08:21
Trenuri cu peste două ore întârziere, din cauza unui deranjament între Filiași și Țânțăreni
Sursa foto: Victor Stroe

Circulația trenurilor pe relația Cernele - Răcari - Filiași - Țânțăreni a fost închisă temporar în cursul nopții de miercuri spre joi din cauza unui deranjament provocat de un tren privat de călători, care aparține operatorului Astra Trans Carpatic.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite, joi dimineața, că circulația trenurilor pe relația Cernele - Răcari - Filiași - Țânțăreni a fost închisă temporar din cauza unui deranjament provocat de un tren privat de călători, care aparține operatorului Astra Trans Carpatic.

Trenul privat de călători a rupt pantograful și linia de contact la ieșire din stația Filiași, deranjament care a provocat lipsa de tensiune pe relația Cernele – Răcari – Filiași – Țăndărei.

CFR SA menționează că personalul de specialitate al SRCF Craiova a intervenit încă din cursul nopții cu drezina pantograf pentru remedierea deranjamentului.

La ora transmiterii știrii sunt efectuate lucrări de remediere și repunere sub tensiune a firului de contact doar între stațiile Filiași și Țânțăreni și se circulă cu tracțiune Diesel, pusă la dispoziție de operatorul național doar pe intervalul Filiași – Țânțăreni.

În intervalul orar necesar remedierii deranjamentului pentru repunere sub tensiune, două trenuri de călători au fost oprite temporar, pentru a se asigura front de lucru cu drezina pantograf pe intervalul feroviar menționat. Astfel, trenurile IRN 78, care circulă în relația București Nord – Curtici, va ajuge la destinație cu o întârziere de 150 de minute, iar trenul IR 1822, care circulă în relația Arad – București Nord, va ajunge destinație cu o întârziere de 130 de minute.

Până la finalizarea intervențiilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact și pe ultima secțiune CF, Filiași – Țânțăreni, trenurile Regio care vor tranzita această porțiune vor fi tractate cu locomotovă Diesel, informează CFR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tren întârziere