x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un cioban din Neamț, salvat de pompieri dintr-o viitură, a murit a doua zi

Un cioban din Neamț, salvat de pompieri dintr-o viitură, a murit a doua zi

05 Iul 2018   •   12:28
Un cioban din Neamț, salvat de pompieri dintr-o viitură, a murit a doua zi

Un păstor în vârstă de 66 de ani din județul Neamț, salvat de pompieri în timpul unei viituri, după ce a rămas blocat cu 200 de oi pe o insulă, a murit a doua zi pe o pășune.

În timpul inundațiilor care au lovit județul Neamț, la finele săptămânii trecute, bărbatul a fost surprins de o viitură și a rămas captiv pe o insulă din apele râului Ozana, în comuna Timișești, alături de un câine și aproximativ 200 de oi.

"În urma unei intervenții dificile, pompierii militari și scafandrii au reușit să salveze o persoană și mai multe animale surprinse pe o insulă din albia râului Ozana, la Timișești", declarau reprezentanții ISU Neamț.

A doua zi, însă, păUn cioban storul a mers din nou cu oile pe un imaș din satul Dumbrava. Un bărbat care locuia în apropiere l-ar fi găsit fără suflare și a sunat la 112. Bărbatul a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, dar după aproximativ o jumătate de oră a fost declarat decedat.

Cadrele medicale au solicitat sprijinul polițiștilor pentru identificarea persoanei.

„Polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 66 de ani din Timișești, care s-ar fi aflat cu oile pe o pășune din localitate. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesul. Cadavrul a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Corpul nu prezenta urme de violență. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

×