x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un medic şi o asistentă medicală din Cluj, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită

Un medic şi o asistentă medicală din Cluj, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită

12 Sep 2018   •   13:16
Un medic şi o asistentă medicală din Cluj, condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită

Un medic şi o asistentă medicală au fost condamnaţi definitiv, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

"Curtea de Apel Cluj i-a condamnat pe inculpaţii Marian Mitre, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 4 ani şi interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi Floarea Mestic, secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, la pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare 3 ani şi interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Hotărârea este definitivă", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş. 

Potrivit sursei citate, cei doi au primit sume de bani de la mai multe persoane pentru pensia de invaliditate.

"În fapt, în perioada 18 iulie - 08 august 2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Floarea Mestic a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale). Totodată, a reieşit că, în luna august 2017, în aceleaşi condiţii, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Marian Mitre a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mita medic