x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Veste PROASTA pentru bucuresteni. Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului sunt întârziate aproximativ şase luni

Veste PROASTA pentru bucuresteni. Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului sunt întârziate aproximativ şase luni

31 Aug 2015   •   19:12
Veste PROASTA pentru bucuresteni.  Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului sunt întârziate aproximativ şase luni
Sursa foto: Victor Stroe

Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului sunt întârziate aproximativ o jumătate de an, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul şedinţei CGMB.

"Vreo şase - şapte luni este întârzierea. Încercăm să cerem o prelungire a termenului, dacă nu se poate cred că o să absorbim cam 60% din banii europeni, restul o să plătim", a spus Oprescu jurnaliştilor.

Primarul general estima, într-o postare făcută pe Facebook pe 15 aprilie, că lucrările se vor finaliza la sfârşitul anului.

Proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier pentru a face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, dar şi amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul celui rutier şi către staţiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carosabilului în intersecţia Calea Văcăreşti - Olteniţei - Niţu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, precum şi realizarea de legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiilor de tramvai aflate pe şoseaua Olteniţei.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu pasajul piata sudului