x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vești excelente pentru amatorii de schi

Vești excelente pentru amatorii de schi

29 Dec 2017   •   16:20
Vești excelente pentru amatorii de schi

Şase din cele opt pârtii de la Şureanu, domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, respectiv 2.000 de metri, sunt practicabile, chiar dacă nu a mai nins abundent în ultima perioadă, iar instalaţiile funcţionează normal. 

Potrivit monitorului de schi Rareş Tileagă, "se poate schia şi snowboarda în bune, chiar foarte bune condiţii, în perioada 29 decembrie - 4 ianuarie". El a menţionat că funcţionează şase pârtii din opt, acestea fiind deservite de teleschi şi de telescaun, adăugând totodată că este posibil să fie deschise şi celelalte două pârtii. 

"Zăpada, pe pârtii, este încă abundentă, deşi nu a mai nins puternic în ultimul timp. Există, pe alocuri, foarte mici porţiuni unde se văd firele de iarbă sau pietrele, dar acestea nu vă vor pune probleme de alunecare. Ieşirile în off-piste nu mai sunt acum problematice, dar vă recomandăm, totuşi, multă prudenţă pentru că stratul de zăpadă nu mai este atât de gros", a precizat Tileagă. 

El a spus că "exasperantă" este însă, din cauza gropilor, calitatea drumului dintre lacul Oaşa şi pârtii. 

"Între lacul Oaşa şi Luncile Prigoanei, drumul conţine extrem de multe gropi, fiind mai degrabă acoperit de gheaţă decât de zăpadă. La fel, porţiunea dintre Luncile Prigoanei şi pârtii este foarte accidentată, însă dacă veţi conduce prudent şi, mai ales, dacă veţi echipa roţile cu lanţuri, în special de la Luncile Prigoanei în sus, nu veţi avea probleme de acces", a dat asigurări Rareş Tileagă. 

Domeniul schiabil este situat în Masivul Şureanu, în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Sibiu şi Vâlcea. Drumul până la domeniu traversează zone mirifice, cum ar fi Valea Frumoasei, care l-a inspirat şi pe Mihail Sadoveanu în scrierile sale. Odată ajunşi la Lacul Oaşa, la 64 de kilometri distanţă de Sebeş, străbătuţi pe DN 67C Transalpina, turiştii trebuie să mai meargă 13 kilometri până la Luncile Prigoanei, apoi încă 3 kilometri până la Poarta Raiului, pe DJ 704. 

La Şureanu există asistenţă Salvamont la baza pârtiilor, şcoală de schi şi snowboard, centre de închirieri schiuri şi plăci, restaurante şi unităţi de cazare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: schi sezon de schi sureanu