x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă 10 români cer repatrierea din Turcia, dar se află departe de aeroporturile Adana și Malatya

Încă 10 români cer repatrierea din Turcia, dar se află departe de aeroporturile Adana și Malatya

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   21:36
Încă 10 români cer repatrierea din Turcia, dar se află departe de aeroporturile Adana și Malatya
Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania

Misiunea diplomatică a României la Ankara menține, în continuare, legătura cu alți 10 cetățeni români care și-au exprimat dorința de a se repatria, dar se află la distanță mare de aeroporturile Adana și Malatya, anunță MAE.

Alți zece români au fost îmbarcați miercuri în vederea repatrierii prin intermediul unui nou zbor umanitar MApN, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„Astfel, trei cetățeni români, o mamă și doi copii, au fost îmbarcați în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior și o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alți șapte cetățeni români, studenți Erasmus, aflați într-o zonă puternic afectată în urma seismelor. Aceștia se adaugă celor 21 cetățeni români repatriați la data de 6 februarie, respectiv la data de 7 februarie. Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriați 31 de cetățeni români și doi cetățeni polonezi. Alți 5 cetățeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistența Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE menționează că, inclusiv în urma demersurilor efectuate de către reprezentanții Ambasadei României la Ankara pe lângă autoritățile române competente, aeronava militară care avea ca destinație inițială orașul Adana a făcut o escală la Malatya, pentru preluarea grupului de studenți români. Totodată, ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Ankara, un voluntar de cetățenie română a asigurat sprijinul necesar deplasării studenților la aeroportul din Malatya.

„MAE menționează că misiunea diplomatică a României la Ankara menține, în continuare, legătura cu alți 10 cetățeni români care și-au exprimat dorința de a se repatria, dar se află la distanță mare de aeroporturile Adana și Malatya, continuând eforturile de identificare de soluții de repatriere pentru aceștia, respectiv cu alți 36 de cetățeni români, care au contactat misiunea diplomatică cu diverse solicitări, dar care nu au cerut sprijin pentru repatriere. De asemenea, reprezentanții Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autoritățile turce și române competente”, menționează comunicatul de presă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romani repatriere Turcia